Speltips

Torsdagens speltips hämtas från premiären av ryska hockeyligan KHL och det är Avangard Omsk som gästas av Sibir Novosibirsk. Ett Avangard som spelat en fin hockey i deras träningsmatcher. Avangard har vunnit 6 av 6 träningsmatcher medans Sibir har bara vunnit 3 av 5 matcher. Eftersom det skiljer en del mellan lagen från de tidigare säsonger och den fina hockeyn Avangard visat upp i deras träningsmatcher med 100% i vinst, så blir valet enkelt på Torsdag! Mitt spel blir Avangard Omsk vinner på ordinarie tid till  1.62 hos Leovegas, 3 units skickas in här.

 

Avangard Omsk

Laget slutade på en 3e plats i Eastern Coference förra säsongen. Sedan åkte man tyvärr redan ut i 8-delsfinalen mot Salavat Ufa där matchserien sluta 4-2 till Salavat. Till detta år tycker jag man fått ännu bättre trupp än vad man hade den tidigare säsongen. Ett tecken på det måste varit att man gått 100% i alla sina träningsmatcher. 6 av 6 vinster är inget att klaga över att ta med sig till premiären. Laget har i stort sett fått ha kvar alla sina stjärnor till denna säsong och även plockat in Sekac från CSKA Moscow och Corban Knight tidgare klubb Barys nur-sultan. På torsdag möter man alltså Sibir som man tidigare haft det lätt mot på hemmais. 3-1, 7-3, 3-1 har de senaste matcherna slutat i Avangards favör.

 

Sibir Novosibirsk

Sibir hamnade på en 5e plats förra säsongen i samma liga som Avangard. Laget lyckades faktiskt ta sig till en Semifinal då motståndet Barys i kvartsfinalen vägrade spela deras matcher pga covid-19 men det hade inte spelat någon roll då KHL besluta sedan att avbryta hela ligan. Laget avsluta ändå ligan bra tycker jag då man hade en helt okej form. I deras träningsmatcher inför denna säsong har det väl gått sådär, 3 vinster och 2 förluster för laget. Laget har i stort sett samma trupp som man hade den tidigare säsongen så finns inte så mycket att nämna där. Enda chansen till en vinst på torsdag är väl om Harri Sateri storspelar som han gjorde i slutet av förra säsongen då han hade 96.11% i räddningsprocent.