Klockan 15.00 på söndag ska även Sirius ta sig an Hammarby där viktiga poäng står på spel. Hemmalaget åkte på stryk i deras senaste match mot serieledarna Malmö medan Hammarby också förlorade mot 2:an i tabellen Elfsborg. Dessa två lagen möttes dessutom den 26:e juni i en träningsmatch där Hammarby vann med hela 4-1.

 

IK Sirius

Hemmalaget ligger på 12:e plats inför matchen på söndag och kan med tre poäng klättra upp på en 9:e plats som bäst ifall lagen över dom tappar poäng. Ett av lagen man har chans att gå om i tabellen är Hammarby som har 16 poäng med en match mer spelad än Sirius dessutom. Viktiga poäng på spel med andra ord.

 

Hammarby

Hammarby slog Sirius för inte alltför längesen när de möttes i en träningsmatch med hela 4-1. Man vann även på Studenternas IP förra säsongen med 0-3 och säsongen innan det med 0-1. Bra facit har man med andra ord mot söndagens motståndare och efter en förlust i deras senaste match är man nog sugna på att ta poäng här.

 

Speltips

Hammarby har två raka vinster på bortaplan mot Sirius och även en övertygande 4-1 vinst för lite mer än en vecka sedan. Jag väljer att ställa mig med bortalaget inför denna match då jag tror Hammarby får med sig minst ett poäng. Speltipset blir X2 och över 0.5 mål i matchen till 1.57 hos No Account Bet.