Det har blivit dags för semifinalerna att dra igång i Champions League när vi till veckan har en på tisdagen och en på onsdagen. På tisdag så är det reprisen av förra årets semifinal när de regerande mästarna Real Madrid tar sig an favoriten att vinna CL, Man City. Lika spännande som förra säsongen lär det inte bli men tror vi kan få se två riktigt härliga matcher mellan dessa två!

 

Real Madrid

De regerande mästarna slog, som vi alla vet, ut Man City förra året i semifinalen. Vi fick två riktigt roliga och spännande matcher förra säsongen och blir dessa två ens i närheten lika spännande så ska vi vara nöjda. Inför matchen så är Man City stora favoriter att ta sig vidare mot Real, precis som dom var förra säsongen också. City är dessutom favorit att vinna CL och har varit det ganska länge, och det är inget snack om saken att om man tar sig till final denna säsong, så har man verkligen en guldchans att äntligen vinna CL.

 

Manchester City

Gästerna är i så bra form man bara kan vara inför en så här viktig och tuff match som väntar på tisdag. Pep och hans City är obesegrade i sina 20 senaste matcher där man vunnit 17 av dom. Bättre form än deras kan man nog inte hitta i Europas topp fem ligor. Men troligen så kommer förra säsongens misslyckande vara i bakhuvet på många och som vi redan vet så är Real ett av få lag i världen som kan såra vilket försvar som helst. 

 

Speltips

Vågar inte välja sida inför denna match då jag verkligen tror det kan gå hur som helst. Man City är det bättre laget på papperet och formmässigt men Real Madrid är där dom är av en anledning och med tanke på att man har hemmaplan nu, där man måste få ett bra resultat inför returmötet, så känns det osäkert att spela på något av lagen. Jag väljer istället ett skottspel som suttit i de fyra senaste inbördes mötena, samt att jag tror vi kommer få en händelserik match då det är två väldigt offensivt starka lag. I Reals matcher i CL denna säsong är det i snitt 28 skott per match och i Citys 24.7. Speltipset blir över 24.5 skott i matchen till 1.63 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!