Fullspäckat med matcher i Premier League på lördagen och den jag väljer att lägga fokus på är Southampton mot Manchester City. Det är bottenlaget The Saints som tar sig an Man City som kommer vilja ta samtliga poäng för att sätta press på Arsenal som spelar på söndagen. Southampton har redan slagit City på hemmaborg denna säsong men jag tror inte att man lyckas skrälla här också.

 

Southampton

Hemmalaget har det riktigt tufft just nu och inför matchen ligger man sist i tabellen med 23 poäng efter 29 spelade matcher. Dock är det så pass tajt i bottenstriden så tre poäng hade kunnat ta dom till en 18:e plats som bäst. Men tre pinnar är nog inget man förväntar sig ta här mot giganten Man City. Southampton kommer till matchen med fyra raka matcher utan vinst, dock så har man kryssat mot både Man United på bortaplan och även Tottenham på hemmaplan. Man vann dessutom mot Chelsea tidigare i år på Stamford Bridge och har som nämnt även vunnit mot just City redan när man slog ut dom i Carabao Cup.

 

Manchester City

Man City fortsätter att jaga Arsenal i toppstriden och i deras senaste match så tog man tre väldigt viktiga poäng mot Liverpool som man slog med hela 4-1. Man var dessutom utan Erling Håland som dragit på sig en ljumskskada och det återstår att se om han kommer att vara med till denna match. Men om man kan slå Liverpool med 4-1 utan honom så ska man kunna vinna mot bottenlaget Southampton. Gästerna kommer med sju raka vinster till denna match och det mesta pekar på att det blir en åttonde på lördag.

 

Speltips

Southampton kommer till matchen med hoppet om att kunna skrälla ännu en gång mot Man City men denna gång tror jag att det slutar annorlunda. Dock så måste man ha i åtanke att City spelar en viktig match redan på tisdag mot Bayern München så det skulle inte förvåna mig om man roterar i startelvan en del. Jag väljer att bygga ihop ett spel till denna match som suttit i fyra av de fem senaste mötena mellan lagen. Speltipset blir X2, över 7.5 hörnor och under 5.5 kort i matchen till 1.61 hos Leovegas.