Speltips:

Fredagens speltips kommer från Hockeyallsvenskan och deras slutspel. Det har blivit dags för första mötet i Semifinalen i Husqvarna Garden mellan HV71 – BIK Karlskoga. Ett möte jag tror båda lagen kommer bjuda på en härlig målskörd inför publiken och där hemmastarka HV71 tar med sig sjunde raka segern framför fansen. Vi spelar Matchvinnare HV71 & Över 3.5 mål i matchen hos Betsson.

 

HV71:

Jönköping laget kommer senast från att ha slagit ut Västerviks i kvartsfinalen med 4-1 i matcher. HV71 visa att man var en nivå högre. Man krossa Västerviks i fyra av fem möten med resultaten 7-0, 5-2, 2-11 och 5-1. Fredrik Forsberg och Tyler Vesel var riktigt heta i serien och gjorde tillsammans 9 mål och 8 assister, sist nämnda spelarna toppar också skytteligan i slutspelet. Hemma i Husqvarna Garden är man starka och vann alla sina matcher i kvarten. Nu är man uppe i sjuk raka vinster på hemmaplan. Får vi se åtta raka på Fredag?

 

BIK Karlskoga:

Likt HV71 kommer klubben också med en 4-1 vinster i matchserien mot Mora. Här var det dock lite jämnare matcher lagen emellan och jag tror man fick ta ut mer energi än vad HV71 fick göra i kvarten. Nu väntar hockeyallsvenskans bästa motstånd på Fredag och här måste man höja sig och förlita sig på David Lilja och Björklund att visa vägen som de gjorde senast mot Mora. Jag tror dock att man kommer få det tufft borta i Jönköping där man faktiskt förlorat alla de tidigare mötena från säsongen, men att man ska gå mållös ser jag inte komma!