Under natten till fredag drar NBA finalen igång när Game 1 väntar mellan Boston Celtics och Dallas Mavericks. Celtics tog sig som väntat hela vägen till final då man sedan säsongens start stått som favorit att vinna NBA den här säsongen. Dallas Mavericks har å andra sidan överträffat förväntningarna och har nu chans att vinna en NBA-titel för första gången sedan 2011.

 

Boston Celtics

Celtics har som sagt varit favoriter att vinna NBA under hela säsongen och ingen är förvånad över att man tagit sig till final. Speciellt inte efter att deras resa till finalen blev lite lättare än den borde blivit. Samtliga lag man mött under slutspelet har drabbats av skador men faktum är att utfallet hade nog ändå blivit detsamma, med Celtics som vinnare av Eastern Conference. Nu får man dock ett tufft lag i finalen med två superstjärnor i spetsen i form av Kyrie Irving och Luka Doncic. Här kommer Celtics behöva växla upp ifall att man vill vinna en efterlängtad NBA-titel.

 

Dallas Mavericks

Vinnarna från West har, till skillnad från Celtics, haft en väldigt tuff resa hit och har verkligen gjort sig förtjänta av en plats i finalen. Mavs har slagit ut Clippers, Thunder (som slutade 1:a i West) och senast Minnesota Timberwolves (som slog ut de regerande mästarna) på vägen hit. Och nu har man ett sista hinder kvar vilket är det bästa laget i NBA, vinner man detta så kommer denna NBA-titel vara en av de tuffaste som någonsin vunnits.

 

Speltips

Här får Daniel Gafford i Dallas Mavericks förtroende som gjort minst åtta poäng i 12 av hans 13 senaste slutspelsmatcher. Celtics kommer lägga stort fokus på Luka Doncic, precis som de gjorde under de två mötena under den ordinarie säsongen, vilket kommer öppna upp för spelare som Gafford. Gafford gjorde minst åtta poäng i fyra av de fem mötena mot Timberwolves som har betydligt bättre försvarsspel än Celtics runt korgen. Speltipset här blir Daniel Gafford över 7.5 poäng till 1.68 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.