Ännu en toppmatch som väntar i Premier League när Newcastle tar sig an Arsenal på söndagen. Viktiga poäng på spel även denna match, inte minst för gästerna som slåss om titeln. Newcastle ligger hyfsat bra till när det kommer till att sluta topp fyra och bör inte vara så oroliga. Spännande tillställning!

 

Newcastle

Hemmalaget kommer till matchen i strålande form efter att man vunnit sina tre senaste matcher, samtliga med marginal dessutom. 6-1 vann man med mot Tottenham, 1-4 mot Everton och senast slog man bottenlaget Southampton med 3-1. 13 mål på tre matcher är väldigt imponerande och det ska bli intressant att se dom mot Arsenal på hemmaborg med denna form i ryggen.

 

Arsenal

I skrivande stund så är Arsenal tillbaka på första plats i tabellen efter att man körde över rivalerna Chelsea igår med 3-1. Dock så har man spelat två fler matcher än Man City som spelar idag mot West Ham där dom har chans att återta serieledningen. Så troligen kommer man ha tappat sin serieledning efter idag men målet kommer ändå att vara densamma på söndag, att ta tre poäng. Tufft kommer det dock att bli då man inte vunnit mot Newcastle på två raka matcher och inför denna så är Newcastle i strålande form.

 

Speltips

Svårt att välja sida inför matchen då det är två lag som behöver poäng, jag väljer att spela på antal mål i matchen där linan (2.5) gått över i 11 av Arsenals 12 senaste matcher, och även i Newcastles sex senaste. Speltipset blir alltså över 2.5 mål i matchen till 1.62 hos Leovegas.