Sparta Prag ställs mot sitt tuffaste motstånd i Europa denna säsongen när Liverpool kommer på besök. Ett fysiskt hemmalag som måste ha ett bra resultat inför Anfield mot ett bollskickligt Liverpool, jag tror på frisparkar.

 

Sparta Prag

Sparta Prag är inget lag jag följer direkt, men dom brukar ta sig till CL/EL spel & där vet jag om att det är ett fysiskt lag. Sparta inleder detta dubbelmöte på hemmaplan & måste såklart ha med något resultat att gå på inför returen för att ha lite hopp om 8-delsfinalen. Det är faktiskt det bästa tillfället man kan ställas mot Liverpool då dom har en del skador & har en seriefinal mot Man City i Premier League på Söndag. Detta kan öppna upp för lite rotation i laget, men det tror jag kan gynna vårt spel då Slavia inte hade hunnit med om Liverpool hade sin starkaste elva. Faktum är att Liverpool roterade ganska kraftigt på bortaplan i gruppspelet & förlorade 2/3 bortamatcher men fick med sig en hel del frisparkar.

 

Liverpool

Som jag nämnde ovan så är det ett skadedrabbat Liverpool som åker till Prag i Tjeckien. Värt att tilläga är att Mo Salah är med i truppen, frågan är hur mycket man riskerar honom inför den viktiga matchen på Söndag mot City. Även om Liverpool skulle rotera lite i truppen så är bredden helt okej & man spelar på samma sätt ändå, vilket är med mycket bollinnehav som öppnar upp för en hel del frisparkar. Trots att fokuset mest troligt är på PL så tror jag trots allt att Klopp hade velat lämna i topp med så många titlar han kan.

 

Speltips

Slavia måste ha ett resultat & domaren José Martinez som dömer matchen har ett snitt på höga 27.58 frisparkar denna säsongen i alla turneringar inräknat. Liverpool lär äga bollen. Mitt speltips blir således Sparta Prag över 10.5 regelbrott till 1.75 hos Coolbet.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.