Sist ut på söndagen är toppmatchen mellan Arsenal och Liverpool som nu möts för andra gången på kort tid. Lagen möttes den 23:e december i ligaspelet senast och den matchen slutade 1-1. Nu är det i FA-cupen man möts och båda lagen kommer nog rotera en del på deras startelvor. Men hur som helst tror jag att vi kommer få se en riktigt händelserik match!

 

Arsenal

Hemmalaget gjorde det bra senast mot Liverpool då man spelade på Anfield och fick med sig en poäng efter en jämn match. Nu är det cupspel och denna gång spelar man på hemmaplan vilket ger Arsenal en fördel. Men som jag nämnde senast så har Arsenal haft det tufft mot Liverpool och det gäller även på Emirates där man förlorat tre av de fyra senaste mötena.

 

Liverpool

Redan nu vet vi att Liverpool kommer att vara utan Salah då han åkt iväg för spel med landslaget. Stort avbräck och detta är tyvärr för deras del inte den enda matchen han kommer att missa. Men Liverpool har en stark trupp ändå och bör kunna ge Arsenal en tuff match oavsett hur man ställer upp. 

 

Speltips

Alltid lite extra svårt att tippa cupmatcher innan laguppställningarna kommit ut men jag tror ändå att båda lagen kommer att ställa upp med starka elvor. Båda lagen är med och krigar om att vinna Premier League och båda har även slutspel framför sig i Champions League och Europa League. Att bara “kasta” bort FA-cupen ligger inte i något av lagens natur och båda lär vilja gå så långt som möjligt. Här väljer jag att bygga ihop ett spel som satt i det senaste mötet för bara två veckor sedan. Speltipset blir att Arsenal får flest hörnor (3-vägshandicap startar 1-0) och över 1.5 mål i matchen till 1.67 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.