Riktigt tråkigt att Covid-19 börjar härja igen och sätter stopp för flertalet sportevenemang. Bara jag som är trött på skiten? Ja ja, nog om eländet! Nu fokuserar vi på fredagens speltips där vi har en härlig NHL-omgång att spana in!

 

Alex DeBrincat

Den talangfulle 24-åringen gör sin femte säsong i Chicago Blackhawks. Redan under första säsongen visade DeBrincat vart skåpet skulle stå när han imponerade med 52 poäng efter säsongens 82 matcher. Siffrorna skulle förbättras och redan under andra säsongen så exploderade siffrorna för 24-åringen, främst på målfronten. Amerikanen noterades för 41 mål och 35 assist under 2018/2019-säsongen. Även i år ser det ut att bli en bra säsong för DeBrincat. Mycket talar för att han återigen kommer att nå 50-poängstrecket, något han gjort sedan starten hos det rödklädda.

Utöver målen och poängen så är DeBrincat en skottglad forward. Faktum är att det bara är lagkamraten Patrick Kane som har mer SOT i hela Chicago Blackhawks. Efter 33 matcher så har DeBrincat 103 SOT.

 

Speltips

Utöver DeBrincats lovande statistik, både på poängfronten och skottsidan, så får han också väldigt mycket istid. Allt detta tillsammans med mycket förtroende i spelformen Powerplay och att ligajumbon Arizona Coyotes står på andra sidan gör spelvalet självklart!

Alex DeBrincat får äran att lösa fredagens speltips där spelet blir Alex DeBrincat Över 2.5 SOT (skott på mål). Spelet finns hos alla spelbolag med Kambi. Jag lirar hos No Account Bet där 3 units åker in!