På söndag ska även Man City och Arsenal göra upp om säsongens första trofé i form av Community Shield. Man City kommer till matchen som stora favoriter och med all rätt då man bland annat har åtta raka vinster mot Arsenal och även vunnit 15 av de 16 senaste inbördes mötena.

 

Man City

City har inte varit så aktiva detta transferfönster men med kvalitén man har på truppen sen förra säsongen så är det inte mycket ändringar som behövs. De noterbara förändringarna som skett är att man tappat Gündogan och Mahrez samt värvat Kovacic. Inför matchen så förlorade man sin senaste träningsmatch mot Atletico Madrid med 1-2.

 

Arsenal

Arsenal har varit betydligt mer aktiva i transferfönstret med värvningar som Declan Rice, Havertz, Jurrien Timber. Ska bli intressant att se ifall dessa tre spelar på söndag mot Man City. Arsenal kommer till matchen med ett kryss mot Monaco i deras senaste träningsmatch och innan det slog man Barca med hela 5-3.

 

Speltips

Man City kommer till matchen som favoriter som sagt och det måste man bara hålla med om. Bortsett från att man är det bättre laget på förhand så har man dessutom åtta raka vinster mot Arsenal och även vunnit 15 av de 16 senaste. Speltipset blir att Man City vinner matchen till 1.80 hos No Account Bet.