Sista kvartsfinalen spelas på lördag kväll då Nederländerna och Turkiet drabbar samman. Nederländerna slog ut Rumänien i deras åttondel medan Turkiet slog ut Österrike vilket var starkt gjort då man kom till den matchen som underdogs.

 

Nederländerna

Efter att ha tagit sig vidare till åttondelsfinalen som den högst rankade tredjeplacerade laget i UEFA Euro 2024 utan att riktigt imponera, visade Nederländerna varför de fortfarande har chans att vinna turneringen den 14 juli, genom att besegra Rumänien med 3-0 i München. Tränaren Ronald Koeman framhävde att “hela lagets prestation var enastående” då Oranje inte bara gjorde minst tre mål i en match för fjärde gången i år, utan också höll nollan för åttonde gången på sina senaste elva landskamper.

 

Turkiet

Intressant nog är det bara Spanien och Tyskland som har gjort fler mål än Turkiet bland de lag som är kvar i turneringen innan kvartsfinalerna börjar. Trots sina starka offensiva egenskaper är Turkiet dock svaga defensivt. De är det enda laget kvar i detta EM som har släppt in mål i sina fyra första matcher och där alla dessa matcher har innehållit minst tre mål.

 

Speltips

Här bygger jag ihop ett spel som satt i Nederländernas senaste match mot Rumänien. Två spelare har stuckit ut lite extra när det gäller antal skott och det är Depay och Gakpo som förra matchen avlossade fyra skott var. Turkiet har dessutom i snitt släppt till 15 skott per match efter fyra spelade matcher. Speltipset här blir 1X, Depay och Gakpo över 1.5 skott var till 1.66 hos Betinia.