På fredag väntar även kvartsfinalen mellan Portugal och Frankrike där vinnaren kommer att möta antingen Spanien eller Tyskland. Portugal tog sig vidare efter straffar mot Slovenien medan Frankrike slog ut Belgien efter fulltid i sin åttondelsfinal. Ännu en spännande kvartsfinal!

 

Portugal

Portugal skrev historia genom att nå en rekordförlängande sjunde kvartsfinal i EM, med Diogo Costa som den första målvakten att rädda tre straffar i en straffläggning i EM. Portugal kommer dock att vara på sin vakt mot det franska hotet här, eftersom de har förlorat 11 av de senaste 14 inbördes mötena. På senare tid har de dock bara förlorat tre av sina senaste 19 matcher, men en av dessa förluster kom mot Georgien (2-0) i denna turnering.

 

Frankrike

Frankrike nådde sin tredje kvartsfinal på de senaste fyra Europamästerskapen med en 1-0-seger över Belgien i måndags, men deras prestationer i EM 2024 har varit långt ifrån övertygande. Les Bleus har bara gjort tre mål i Tyskland, men inget från öppet spel av någon av deras egna spelare. På fredag kommer det att krävas mer från Frankrikes offensiv ifall att man vill ta sig vidare till en semifinal.

 

Speltips

Här bygger jag ihop ett spel med fokus på antal skott i matchen samt av Kylian Mbappe. Det har avlossats minst 21 skott i både Portugal och Frankrikes fyra matcher så här långt i turneringen. Samtidigt så har Mbappe haft minst tre skott i alla hans tre matcher under EM. Speltipset här blir Mbappe över 2.5 skott och över 20.5 skott i matchen till 1.57 hos ComeOn.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.