Tisdagens speltips kommer från esportvärlden och CS:GO. Det har blivit dags för en av årets enligt mig hetaste CS:GO-turnering, IEM Cologne 2022 och självklart är jag med från start. Vi börjar med Play-In där vi spanar in upper bracket och matchen mellan Outsiders-Imperial.

 

Erfarenhet på lan:

Lagens första match i IEM Cologne 2022 blir också första gången lagen spelar mot varandra. Det finns alltså ingen inbördesstatistik att ta hänsyn till utan egentligen är det bara världsrankingen som kan mäta lagens kaliber. Spelbolagen håller Outsiders som ganska stora favoriter. Men att ge dem runt 1.40 är enligt mig väldigt vågat och något vi ska ta till vara på!

Ni som varit med länge inom CS:GO har garanterat koll på fyra av snubbarna i Imperial, om inte alla fem. FalleN, boltz, fnx och fer är långt ifrån okända namn och har mer lan-erfarenhet än snittåldern i Outsiders. Nä, skämt å sido. Inte riktigt så stor diff men absolut skillnad!

 

Speltips:

Jag är inte överens med spelbolagen som håller för hårt om en Outsiders-vinst. Den långa erfarenheten hos Imperial-gänget ska spela roll och jag tror faktiskt att Imperial plockar denna. Dock är jag inte helt bekväm med att spika tvåan utan kör något mer safe.

Tisdagens speltips blir ett handikappspel på brasilianerna. Imperial +3.5 klickas hos Betway till fina 1.90. Betway är ett av få spelbolag som i skrivande stund har spelet.