På fredag har vi några FA-cup matcher framför oss där jag lägger fokus på Tottenham som tar emot Burnley. Det är den tredje ronden i FA-cupen och hemmalaget kommer till matchen som givna favoriter att gå vidare. Lagen möttes senast den 2:a september och då vann Tottenham med hela 2-5.

 

Tottenham

Hemmalaget kommer till matchen i god form då man vunnit fyra av sina fem senaste matcher och slog senast ett formstarkt Bournemouth med 3-1. På hemmaplan denna säsong har man vunnit sju av tio spelade matcher och på fredag mot ett formsvagt Burnley bör man kunna vinna en åttonde. Värt att notera är att Son inte kommer att vara tillgänglig på fredag då han redan lämnat för spel med sitt landslag. Men trots det och Tottenhams långa skadelista förväntar jag mig att Tottenham löser detta.

 

Burnley

Gästerna har det fortsatt tungt denna säsong och kommer till matchen med två raka matcher och endast en vinst på deras sex senaste. På bortaplan har man det extra jobbigt och har nu sex förluster på de åtta senaste bortamatcherna. Det enda som egentligen talar för Burnley här är att det är en cupmatch och Tottenham kanske ställer upp med en “sämre” elva än vanligt. Men samtidigt så bör Burnley vilja fokusera på ligan och kanske inte heller ställer upp med deras bästa elva.

 

Speltips

Här är det svårt att gå emot hemmalaget trots deras fortfarande långa skadelista samt att Son lämnat för spel med landslaget. Men man slog Burnley med hela 2-5 på bortaplan och på hemmaplan har man varit extra vassa hittills. Speltipset blir att Tottenham vinner matchen till 1.52 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.