Nu på söndag spelas sista omgången i Serie A där det är en del matcher som fortfarande spelar roll. En av dom är mellan Roma och Spezia där Roma behöver vinna för att säkra Europa League spel nästa säsong, medan Spezia också måste vinna för att vara på den säkra sidan ifall att Verona tar poäng i sin match. Vikiga poäng på spel med andra ord!

 

Roma

Det blev förlust på straffar för Roma i Europa League finalen mot Sevilla som spelades igår efter att matchen slutade 1-1. Tungt att förlora på straffar såklart och även att det inte blir något spel i Champions League för deras del. Nu inför sista omgången så måste man vinna mot Spezia för att vara säkra att man slutar på Europa League plats. Skulle dock Juventus förlora sin match mot Udinese, vilket är osannolikt, så klarar sig Roma hur som. Men för att vara på den säkra sidan så bör man räkna med att Juve vinner sin match vilket betyder att Roma måste göra detsamma.

 

Spezia

För gästernas del så behövs det också poäng för att slippa nedflyttning. Inför omgången så har man samma poäng som Verona som ligger på 18:e plats men skulle man förlora eller kryssa mot Roma samtidigt som Verona vinner sin match så åker man ut ur Serie A. Dock så har Verona också en tuff match på söndag när man möter Milan på hemmaplan, men det positiva för Verona är att Milan inte har något att spela för poängmässigt vilket såklart Verona kan dra nytta av. 

 

Speltips

Roma har tre raka vinster mot söndagens gäster Spezia och inför matchen är man också givna favoriter med all rätt. Jag tror inte att finalen som man spelade igår kommer att påverka Roma alltför mycket på söndag utan fokuset kommer att vara på att vinna matchen så man kan vara säkra för spel i Europa League till nästa säsong. Spezia med bara en vinst på deras 11 senaste matcher kommer att få det tufft på söndag och får hoppas på att Verona förlorar sin match. Speltipset blir 1X och under 3.5 mål i matchen till 1.64 hos Leovegas.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.