På torsdagen är det en spännande match i Premier League som väntar då Brighton tar sig an Manchester United. Inte längesedan dessa möttes sist då man spelade FA-cup semi mot varandra för ungefär tio dagar sedan. Brighton jagar Europaspel då man i första hand har Europa League platsen i sikte. Förväntar mig en händelserik match!

 

Brighton

Hemmalaget tog en välbehövlig revansch i deras senaste match mot Wolves efter att man förlorade mot Nottingham Forest för två omgångar sedan. Den förlusten kom ganska direkt efter att man blev utskickade ur FA-cupen av just Man United så en 6-0 vinst i helgen kom lägligt. Inför denna match så står man som favorit att vinna, mycket på grund av deras starka hemma form där man har sju vinster på de tio senaste hemmamatcherna.

 

Manchester United

United vann även dom sin senaste match då man slog ett formstarkt Aston Villa med 1-0 på Old Trafford. Vinsten innebar att man nu sitter på 63 poäng och har sju poäng ner till femte placerade Liverpool, men med en match mindre spelad dessutom. Bra förutsättningar har man alltså inför slutspurten men nu på torsdag kommer man nog få det tufft mot ett revanschsuget Brighton.

 

Speltips

Det blev 0-0 när dessa möttes i FA-cupen för en och en halv vecka sedan och inför denna match är det svårt att välja sida. Brighton står som favoriter men United har varit starka på sistone. Jag väljer att spela på antal skott i matchen där över 25.5 har suttit i de fyra senaste inbördes mötena, och i Brightons åtta senaste matcher. Brighton kommer att gå för vinst och på hemmaborg skapar man otroligt mycket chanser. Samtidigt så möter man ett skickligt kontringslag som snittar 15 skott per match i ligan så man kommer att släppa till chanser bakåt med. Speltipset blir över 25.5 skott i matchen till 1.64 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!