På lördag tar serieledarna Arsenal emot Bournemouth hemma på Emirates. Viktiga poäng på spel för hemmalaget som måste räkna med att man måste vinna samtliga matcher man har kvar för att ha chans att vinna ligan. Gästerna har inget att spela för och här förväntar jag mig att Arsenal löser tre poäng.

 

Arsenal

Arsenal leder fortfarande ligan men då har man också en match fler spelad än Man City som är hack i häl. Det enda Arsenal kan göra är att se till att vinna alla tre matcher man har kvar men det kommer fortfarande inte att garantera en ligatitel. Man City har en poäng mindre men med en match färre spelad som sagt vilket innebär att om dom vinner sina fyra matcher så blir ligatiteln återigen deras.

 

Bournemouth

Gästerna har tre matcher kvar att spela och sitter inför helgen på 10:e plats. 6:e platsen är bara att glömma då det är ett flertal lag över Bournemouth som har spelat färre matcher än dom. På lördag förväntar jag mig inte ett motiverat Bournemouth men med två raka vinster i bagaget så kanske man kan ställa till det för Arsenal till viss del.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på Bukayo Saka som löst minst tre skott i hans tre senaste matcher och hade även tre skott senast mot Bournemouth. Saka löser även spelet i hans fem senaste hemmamatcher i ligan, och med tanke på vad som står på spel på lördag så förväntar jag mig att han ser till att göra en bra match. Speltipset här blir alltså Saka över 2.5 skott till 1.57 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.