I veckan bjuds det på en hel del fina matcher och på tisdagen så har vi en toppmatch mellan Chelsea och Liverpool framför oss. Två lag som förlorade deras respektive senaste matcher och hemmalaget som dessutom inte längre har Potter som tränare. Viktiga poäng är det på spel då båda lagen verkligen behöver poäng!

 

Chelsea

Hemmalaget kommer till matchen med en förlust mot Aston Villa i lördags där man föll med 0-2 hemma på Stamford Bridge. Det visade sig bli Graham Potters sista match som tränare för Chelsea då han igår blev sparkad. Det låg länge i luften men förlusten mot Villa blev sista droppen för Chelseas ledning och nu återstår det att se vem som tar över. Chelsea sitter på 11:e plats inför mötet med fyra poäng upp till gästerna så tre poäng hade inte suttit fel för Chelsea.

 

Liverpool

Gästerna kommer till matchen i svag form då man har tre raka förluster efter att man vann mot Man United med 7-0. Sen dess så har man torskat mot Bournemouth med 1-0, Real Madrid med 1-0 och nu senast blev det en riktigt tung förlust mot Man City med hela 4-1 på bortaplan. Ännu en tuff match nu på tisdag mot Chelsea på Stamford Bridge och läget är minst sagt pressat för Liverpool.

 

Speltips

Viktiga poäng på spel för båda lagen som sagt då man med 10 respektive 11 matcher kvar att spela, är ganska långt ifrån CL-platserna. Det har blivit fem raka kryss mellan dessa lag och med tanke på vad som står på spel på tisdag skulle det inte förvåna mig om vi får se en passiv och tillbakadragen match på Stamford Bridge. Historiskt sett så brukar dock lag som nyss sparkat sin tränare, ofta ta poäng, direkt i första matchen. Men denna gång är det väldigt svårt att skilja dessa lag åt så jag väljer att bygga ihop ett spel som suttit i tre av de fyra senaste inbördes mötena. Speltipset blir att Chelsea vinner (3-vägshandicap 2-0), får flest hörnor (3-vägshandicap 3-0) och att det blir under 4.5 mål i matchen till 1.73 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!