På söndag ska Liverpool ta emot Brighton hemma på Anfield i en väldigt viktig match för hemmalaget. Liverpool sitter i nuläget på 2:a plats i ligan med samma poäng som Arsenal men sämre målskillnad. Vinner Liverpool så går man om Arsenal som dessutom möter Man City på bortaplan senare på söndagen.

 

Liverpool

Liverpool åkte ut ur FA-cupen mot Man United i deras senaste match vilket var oväntat. Matchen gick till förlängning och där drog Man United det längsta strået efter att Diallo satte dit 4-3 i 121:a minuten. Nu kommer det alltså vara fullt fokus på ligan och Europa League för Liverpool och denna match på söndagen är som sagt väldigt viktig. Liverpool är fortsatt obesegrade på hemmaplan och man har vunnit 11 av sina 14 hemmamatcher i ligan så här långt.

 

Brighton

Gästernas chans för Europaspel är inte över än men med 11 poäng upp till 5:e platsen så är chansen väldigt liten. Man kommer till matchen med två raka segrar, båda med 1-0, men innan dess hade man åkt på tre raka förluster. Brighton har varit minst sagt ojämna på sistone och det mesta pekar mot att man får det riktigt tufft på söndag.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på antal skott i matchen av Liverpool som är det skottgladaste laget i ligan. På hemmaplan snittar man hela 24 skott per match och i denna måstematch så tror jag verkligen att Liverpool kommer sätta ett rejält tryck på Brighton redan från start. Speltipset här blir Liverpool över 17.5 skott till 1.56 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.