På söndag har vi tre matcher framför oss i Allsvenskan och den jag lägger fokus på här är den mellan Hammarby och IFK Norrköping. Båda lagen kommer till matchen i behov av poäng då Hammarby förlorade sin senaste match mot Brommapojkarna med 1-0 och Norrköping bara vunnit två av deras åtta senaste.

 

Hammarby IF

Hammarby torskade deras senaste match mot Brommapojkarna där man föll med 1-0 vilket innebär att man fortfarande har 22 poäng efter 17 spelade matcher. En vinst på söndag kan dock innebära att man i bästa fall kan klättra upp på 6:e plats just under Norrköping. Innan man tar sig an Norrköping så ska man spela Conference League kval ikväll klockan 20.00 vilket innebär att man inte kommer komma till matchen lika utvilad som Norrköping.

 

IFK Norrköping

Det blev trots allt en vinst för Norrköping i deras senaste match men inte en så övertygande som många, inklusive mig, trodde. Enda målet i matchen kom i den 92:a matchminuten när Sema gjorde 1-0 för Norrköping och man tog sin andra raka vinst efter att ha gått sex raka matcher utan vinst. 

 

Speltips

Tuff match att tippa på förhand då Norrköping kommer till matchen med två raka segrar och vann dessutom första mötet mellan lagen denna säsong. Samtidigt så förlorade hemmalaget sin senaste match och spelar dessutom match idag vilket innebär att man inte kommer vara lika utvilad som Norrköping på söndag. Speltipset blir att det blir mål i båda halvlekarna till 1.61 hos No Account Bet.