Speltips

Måndagens speltips kommer från vårat grannland Norge och ligan OBOS-LIGAEN. Där jag hittat en match som de tidigare inbördes möten skriker guldkorn för oss statistik nördar. Matchen jag har kollat in är liga fyran Stabaek som gästas av ligaelvan Kongsvinger. Här råder det stor fördel till hemmavärden. Hemmalaget har nämligen vunnit de tre raka möten mot gästerna med siffrorna 2-0, 7-1 och 2-0. Formen är också den fördel till Stabaek då man vunnit 3 och spelat oavgjort 2 på sina 5 senaste medans gästerna förlorat två raka. Tabell, form och inbördes möten säger sitt och jag spelar -1 Stabaek. Utgångstips 2-0.

 

Stabaek

Efter 8 omgångar in på ligan ligger man på en 4e plats med raden 4-3-1 och målskillnad 13-4. Med bara de 4 insläppta så har man också släppt in minst mål av alla i ligan, dessutom har man hållit nollan i de två senaste. Formen är också den godkänd då man inte har förlorat på sina 5 senaste. Det som väger över mest till en hemmavinst denna Måndag måste ändå vara de tidigare inbördes mötena mot gästerna. Där har man faktiskt gått segrande i de 3 senaste och även vunnit med fler än två bollar i alla tre mötena.

 

Kongsvinger

Laget har inte alls lika sexiga siffror som ovan då man ligger på en 11e plats i ligan med raden 2-1-5 och målskillnad 9:13. Till dagens match kommer man med två raka förluster i bagaget där man senast förlora på hemmaplan med 1-3 mot Brann. Nu spelar man också på bortaplan där man också är sämst av alla lag i ligan och ännu inte tagit en enda poäng efter sina fyra bortamatcher. Inte nog med detta så har man också haft stora problem mot tidigare Stabaek och här får man nog kriga rejält om man ens ska ta med sig något från matchen.