Speltips

Söndagens speltips kommer från omgång 4 i La Liga där Sevilla ska försöka stå emot ett pånyttfött Barcelona denna Lördagskväll. Ett Sevilla som fortfarande saknar sin första vinst på kontot medans gästerna Barcelona har tagit 7 av 9 möjliga poäng.

Historisk sett är det Barcelona som har övertaget när klubbarna har stött på varandra. Man har bara förlorat 1 på de 10 senaste mot Sevilla och nu känns det ännu lägre ifrån en Sevilla vinst då man inte alls imponerat under de 3 första omgångarna. Men eftersom Sevilla är ett starkt hemmalag så skippar jag någon rak bortavinst på Barcelona och kommer spela en Bet Builder på matchen. Vi spelar FC Barcelona eller oavgjort och över 1.5 mål i matchen.

 

Sevilla

Efter 3 spelade omgångar har man raden 0-1-2 och målskillnad 3:5. Man saknar alltså sin första vinst för säsongen och tappa i senaste matchen sin 0-1 ledning mot nykomlingarna Almeria där man förlora matchen med 2-1. Truppen man har i år bör prestera mycket bättre än vad man gjort inledelesvis av säsongen. Nu på Lördag kanske man får ett litet hopp då man är tillbaka på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán där man förra säsongen var ligans näst bästa hemmalag, men frågan är om man verkligen klarar att ta 3 poäng mot heta Barcelona?

 

FC Barcelona

Barca hittas i ligan på en 3e plats med raden 2-1-0 och målskillnad 8:1. Man har lyckats registrera sina spelare och dessa lirare har dessutom hunnit med att presentera sig i La Liga. Robert Lewandowski fortsätter att visa vilken målmaskin han är och han verkar vet hur man även gör mål i La Liga och står på 4 mål gjorda. Där han senast gjorde 2 mål mot nykomlingarna Valladolid och ett av målet var en läcker bit. Nu är väl första gången för säsongen man på pappret får testa sig rejält då man möter ett starkt hemmalag Sevilla. Men att man ska lyckas ta med sig minst 1 poäng därifrån tror jag mycket väl på. Man är ju trots allt fortfarande obesegrade och har visat upp en bättre fotboll än Sevilla. Utgångstips blir 1-1, 1-2.