Speltips:

Torsdagens speltips kommer från SHL där hemmalaget Luleå jagar serieledarna Skellefteå medans gästerna Brynäs vill säkra slutspel plats. Här är det lite natt som dag på lagens form där Luleå kommer med 3 vinster på de 5 senaste. Brynäs däremot kommer med 5 raka förluster. Det som gynnar en Luleå seger ännu mer är att Brynäs fortfarande har problem på bortais, som man egentligen haft hela säsongen och efter Timrå är man sämst på just bortaplan. Vi spelar Luleå som matchvinnare.

 

Luleå:

I ligan ligger man på en 3e plats och endast 4 poäng bakom serieettan Skellefteå. Med 9 matcher kvar att spela för så finns det många poäng att kriga om. Att vinna ligan för Luleå är högt aktuellt. Hemma i Coop Arena är man starka och är 5e bästa hemmalag i SHL. Nu har man dock förlorat 2 raka matcher där så jag tror man är extra sugna på en hemma vinst nu på Torsdag inför hemmapubliken.

 

Brynäs:

Laget hittas på en 10e plats i ligan och kämpar för den sista slutspel platsen där tätt bakom jagar Linköping. Båda lagen har nämligen samma poäng och nu är det extra viktigt för Gävle laget att ta poäng. Problemet kvarstår dock för Brynäs då man har stora problem på bortaplan och är näst sämst av alla lag. Man har endast 3 vinster på de 11 senaste på bortais. Formen är även den usel då man har 5 raka förluster. Att slå ett starkt Luleå som jagar liga ¨titeln¨ borta på Coop Arena känns väldigt svårt just nu.