Köln ligger i nedflyttningszonen medan Frankfurt har spelat upp sig & har siktet inställt på CL platserna. Båda lagen behöver gå för tre pinnar & jag har hittat ett fint hörn spel för hemmalaget.

FC Köln

Köln ligger riktigt risigt till på en 16:e plats i tabellen med endast två vinster denna säsongen, där man även har gjort minst mål i hela ligan. Detta gör också att de oftast ligger under i matcherna & behöver trycka på offensivt, vilket såklart gynnar ett hörn spel. Truppen är sådär inför matchen idag med båda anfallarna Selke & Waldschmidt på skadelistan samt Uth som är väldigt osäker till spel. Köln är ett bättre hemmalag med nästintill fullsatt arena på 50 000 varje match. Det ger dom modet & offensiven att trycka framåt & skapa hörnor, detta är en röd tråd Köln har haft senaste säsongerna med högt hörnsnitt. Kikar vi närmare på sifforna denna säsongen så ser vi att Köln snittar skyhöga 7.89 hörnor på hemmaplan, tredje flest i ligan, det säger en hel del om ett lag som ligger tredje sist. Spelet vi hugger ikväll sitter således i 7/9 matcher, värt att notera är att missarna kom mot Bayern & Mainz, dessa två lag snittar MINST hörnor mot sig. Tar vi även med förra säsongen så träffar spelet i 21/26 hemmamatcher.

Eintracht Frankfurt

Ett lag som däremot snittar en hel del hörnor mot sig på bortaplan är kvällens motståndare Frankfurt med ett snitt på 6.40 hörnor. Frankfurt har spelat upp sig rejält & har nu siktet inställt på topp fyra placering i år. De har vunnit sina tre av fyra senaste matcherna, varav en av dessa var borta mot Leipzig. Truppen ser bra ut inför ikväll med mittbacken Pacho avstängd & anfallaren Marmoush sjuk. Frankfurt har varit aktiva i Januari fönstret för att ge mer bredd i truppen, där man har värvat in två anfallare från Ligue 1 & även en rutinerad mittback vid namn Robin Koch. Spelet vi testar idag sitter i 7/10 bortamatcher för Frankfurt.

Speltips

Jag tror på en öppen match där Frankfurt eventuellt tar ledningen & Köln måste återigen se sig själva i underläge. Med statistiken ovan så tror jag att Köln löser minst 5 hörnor. Spelet blir därför FC Köln över 4.5 hörnor till 1.91 hos Unibet.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.