Speltips

Tisdagens speltips kommer från VM-Kvalet där Polen tar emot Sverige i denna kvällsmatch på Stadion Slaski. Nu är det försvinna eller VM-biljett till Qatar i November som står på spel. För er som följde EM i somras så minns ni mycket väl att Sverige möte Polen i gruppspelet där Sverige vann med 3-2. Matchen var jämn och underhållande på många olika sett. Jag tror på en liknande matchbild denna tisdagskväll med många målchanser i matchen, vilket kommer resulteras i hörnor. Där just hörnor är något båda länderna är riktigt bra på. Vi spelar BetBuilder: Över 8.5 hörnor i matchen & över 2.5 hörnor Sverige.

 

Polen

Fick en betydligt lättare resa till finalen där man hade Ryssland i semifinalen. Ryssland som fick lämna Walkover pga det som händer i världen just nu. Polen kommer alltså till dagens match med flera fördelar: Hemmafördel och mer utvilad än vad Sverige är till dagens match. Inget snack om att man kan hota Sverige med Lewandowski i spetsen och det lutar mot en 50/50 match. Något som sticker ut är hur bra man är på att skapa hörnor. Ta bara senaste mötet mot Sverige i EM där skapa man totalt 10 hörnor och klara av dagens lina själva. På de fem senaste hemmamatcherna så har hörn-raden sett ut: 9, 15, 1, 2 och 5 hörnor. Ett snitt på 6.4 hörnor per match.

 

Sverige

VM-Kval – Final och förutsättningarna är glasklara, VM-biljett eller försvinna! I semifinalen slog man ut Tjeckien men det var med nöd och näppe. Det tog ända fram till en förlänings-avgörande där man gick ur som segrande. Quaison klev fram och avgjorde i min 110. Matchen kunde sluta hursomhelst kändes det som, då Tjeckerna var livsfarliga på fasta situationer. Nu måste man höja sig rejält inför Polen annars kommer det bli en lång kväll i svenska ögon. Hörnor däremot var något man återigen skapa och gjorde totalt 5 på ordinarietid. Att man ska skapa MINST 3 hörnor mot Polen vore inga konstigheter då man har skapat 4, 8 och 9 hörnor på bortaplan de senaste.