Onsdagens andra speltips från mig kommer även de från hockeyvärlden men nu istället från SHL. Vi spanar in omgångens bottenstrid i Malmö Arena, säsongens tredje möte mellan Malmö Redhawks och HV71.

 

Inget fel på offensiven

Nykomlingen HV71 fortsätter att jobba i motvind och senaste tidens resultat har varit en besvikelse. Även fast man fått riktigt bra fart på offensiven och producerat fina siffror framåt så hänger inte defensiven och målvaktsspelet med och man släpper inte alldeles för mycket mål.

HV71 har som sagt varit duktiga framåt senaste tiden och offensivsiffrorna är mer än godkända. Sett till de tio senaste matcherna så är det bara topplagen Skellefteå AIK och Växjö Lakers som noterats för fler gjorda mål. Skellefteå med 35 mål och Växjö med 39 mål medans HV71 har gjort imponerande 34 mål senaste tio matcherna.

 

Speltips

HV71 åkte på en ordentlig kalldusch under annandagen när Linköpings HC var på besök. Man förlorade inte bara matchen utan man blev också nollade framför hemmafansen. Nu väntar onsdagens bortamatch hos Malmö Redhawks som på förhand är en jämn tillställning som verkligen kan sluta hur som helst. Men jag håller ändå HV71 som något mer favorit att vinna.

Ett vinnarspel är dock inte aktuellt. Främst för Smålänningarnas stora problem bakåt men också för att lagen ligger där dem ligger i tabellställningen. Ett målspel på gästerna är däremot intressant och här väljer jag att spela HV71 Över 2.5 mål till schyssta 1.90 hos Hajper. 1 units är tillräckligt.

 

Klicka på bilden för att hämta bonusen.