Speltips:

Tisdagens speltips kommer från ryska hockeyligan KHL där vi denna dag befinner oss på Lettiskmark. Bottenlaget Dinamo Riga gästas av regerande mästarna Avangard Omsk. Här råder det klasskillnad och jag kan inte blunda för den raka 2an till fina 1.74. Vi spelar Matchvinnare Avangard Omsk

 

Dinamo Riga:

Enda Lettiska laget i khl och här är det ingen succé som råder. Laget hittas nämligen på en 12e plats i Western Conference som innebär jumboplatsen. Man har raden 13-28 och målskillnad 81:123. Laget kommer senast från en knappt vinst mot Kinesiska Kunlun, där man hade 0-2 underläge inför tredje perioden och lyckades med nöd och näppe göra 2-2 med mindre än 7 sekunder kvar av matchen. Sedan vann man på straffar. Har man problem mot Kunlun lär man få STORA problem mot regerande mästarna denna tisdag.

 

Avangard Omsk:

Regerande mästarna hittas på en 5e plats i ligan med raden 25-17 och målskillnad 122:94. Laget har inte alls kommit upp till den nivå man var på förra säsongen. Orsaken är väl på grund av alla skador man haft på sina toppspelare. Dock är man inne i en fin form inför dagens match. Man vann med 4-2 mot Metallurg och senast en fin bortavinst mot Jokerit där man vann med hela 5-1. Mot just Riga har man tidigare haft det lätt för och vunnit 5 raka möten.