Speltips

Lördagens speltips och det blir mitt första spel från Tyska Bundesliga för säsongen. Efter mycket fokus på Premier League har jag valt att gräva ner mig i Bundesliga inför helgen. Här är det ett formstarkt Mainz som tar emot ett underpresterat och formsvagt Leverkusen hemma i Mera Arena.

På pappret är gästerna Leverkusen ett bättre lag men efter att ha förlorat samtliga tre ligamatcher och bara gjort 1 mål under dessa så blir fokuset på hemmalaget Mainz. Mainz har nämligen inte förlorat i ligan och ligger på en fin fjärde plats. Här är oddset påväg ner och jag investerar 5/10 units på Mainz +0,5. Jag väljer alltså att gardera mig rejält även fast formen talar för Mainz seger. Det beror på att Leverkusen har ett bättre lag på pappret och har som sagt underpresterat.

 

Mainz

Mainz 05 har fått en bra start av säsongen och ligger efter 3 spelade matcher på en fin fjärde plats i ligan med raden 2 vinster, 1 oavgjorda och 0 förluster. Målskillnad 4:2 och spelaren Karim Onisiwo som gjort 3 mål av dessa. Inte nog med att man fått en bra start på säsongen så hade man också en fin försäsong där man endast förlorade 1 match. Hemma i Mera Arena är man starka och var faktiskt fjärde bästa hemmalag förra säsongen. 

 

Leverkusen

Bayer 04 Leverkusen har nog inte fått den start man önska sig. Då man efter 3 spelade matcher står på 0 poäng och hittas näst sist i ligan. Samtliga ligamatcher har alltså blivit förlust och om inte det vore nog så har man endast gjort 1 mål. Det kanske inte är så konstigt att man står på 1 mål gjorda då lagets bästa spelare Patrik Schick ännu inte nätat och har inte alls varit lika het som ifjol. Nu gästar man ett starkt hemmalag där man också förlorade senast mot med 3-2 på arenan Mera.