Imorgon bjuds det på FA-cupen och jag riktar fokus på matchen mellan Luton och Manchester City. Luton som kommer till matchen med tre raka förluster har inget att förlora här och på förhand tror jag att man kan göra det halvjobbigt för City. Gästerna har både ligan och Champions League som främsta fokus och jag tror nog Pep kommer att rotera på elvan en hel del till denna match.

 

Luton

Hemmalaget har nu åkt på tre raka förluster men man har också mött både Liverpool och Manchester United bland annat. Man har dock gjort mål i åtta raka matcher och har visat att man kan såra vilket lag som helst, speciellt på hemmaborgen. Men det är defensiven som inte alls suttit och man har på sina fyra senaste matcher släppt in 13 mål.

 

Manchester City

City vann senast mot Bournemouth med “bara” 0-1 och nu väntar en cupmatch borta mot Luton som man slog i december med 1-2. I den matchen hamnade man i underläge men vände matchen i andra halvlek. Denna gång tror jag inte att man underskattar Luton som man kanske gjorde i det förra mötet utan här förväntar jag mig ett fokuserat Man City. Även om Pep roterar på elvan då man har Man United i helgen, så bör City lösa detta.

 

Speltips

Här väljer jag att rika fokus på Julian Alvarez som jag tror kommer att starta matchen då han endast fick 16 minuter senast mot Bournemouth. Alvarez är en spelare som skjuter väldigt mycket och har löst minst tre skott i sju av hans 10 senaste starter, han hade även tre skott mot Luton senast. Speltipset här blir alltså Alvarez över 2.5 skott till 1.62 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.