Imorgon tisdag är det Annandag jul och det betyder också att det är dags för den årliga jultraditionen Boxing Day. Något som är mer än välkommet, framförallt för oss sportintresserade! Dagen till ära så har jag valt att fokusera på toppmötet i Championship, Ipswich mot Leicester.

 

Ett spännande toppmöte

Boxing Day och Championship bjuder på toppmöte när tabellettan Leicester gästar tabelltvåan Ipswish, kan det bli bättre? Knappast!

Tisdagens möte blir inte bara säsongens första mellan lagen utan också första mötet på nio år. Senast var alltså under 2014, i samma veva som Leicester vann Championship och studsade tillbaka till Premier League. Matchen slutade då 3-0 till Leicester.

Nu nio år senare är det dags igen och visst har Ipswich goda chanser till att ta revansch framför hemmafansen på Portman Road. Ett Ipswich som gått riktigt starkt under den första halvan och de 23 spelade omgångarna. Men det har även Maresca och hans Leicester, gått riktigt starkt. Leicester toppar nämligen Championship-tabellen med 58 poäng. Extra bra har det gått på bortaplan där man bara förlorat en enda match den här säsongen.

 

Speltips

Inte nog med att det är ett toppmöte utan matchen är också mellan ligans två målgladaste lag – både Ipswich och Leicester har noterats för hela 47 (!) mål framåt efter bara 23 matcher.

Ett målspel är enligt mig ett måste här då mycket talar för att matchen innehåller minst tre mål. Tisdagens speltips blir därför Antal mål i matchen: Över 2.5 till oddset 1.75 hos Bethard.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.