Imorgon ska även Tottenham och Man City mötas i FA-cupen och här är det inget snack om saken om vilka som är favoriter att gå vidare. Detta blir andra gången lagen möts denna säsong och sist slutade matchen 3-3 när man spelade på Etihad. Nu har Tottenham hemmaplan och här tror jag vi kan få ännu en händelserik match!

 

Tottenham

Hemmalaget är i god form inför denna match med fem vinster på deras sju senaste matcher. Sist man spelade var den 14:e januari mot Man United i ligan där man fick med sig ett poäng från Old Trafford. På hemmaplan har man varit extra bra denna säsong och har nu fyra raka vinster på Tottenham Hotspur Stadium. Man har dessutom vunnit fem raka matcher mot City på hemmaplan vilket är otroligt imponerande.

 

Man City

Gästerna spelade sist den 13:e januari mot Newcastle på bortaplan där det såg ut att bli förlust tills Kevin De Bruyne byttes in. 2-1 stod det till Newcastle när han byttes in men efter ett mål och en assist av De Bruyne så tog City samtliga poäng, och De Bruynes comeback till Premier League blev minst sagt perfekt. Nu väntar en tuff match mot ett lag man haft problem mot på sistone. Inte minst med att man kryssade på hemmaplan senast, men man har som sagt också förlorat fem raka bortamatcher mot Tottenham.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på antal utförda fouls i matchen då det har blivit minst 21 fouls i de tre senaste inbördes mötena samt i tre av de fyra senaste på Tottenham Hotspur Stadium. Det har även i snitt blivit 24 fouls på Tottenhams 11 hemmamatcher denna säsong. Speltipset här blir alltså över 20.5 utförda fouls i matchen till 1.55 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.