Imorgon bjuds det på FA-cupen när Chelsea tar sig an Aston Villa hemma på Stamford Bridge. Chelsea som spelade senast i tisdags när man slog ut Middlesbrough och tog sig till final i Carabao Cup. Gästerna har inte spelat sedan den 14:e januari då man kryssade mot Everton i ligaspelet.

 

Chelsea

Hemmalaget kommer till matchen med en vinst mot Middlesbrough i bagaget som man slog med hela 6-1. Det var i Carabao Cup semifinalen vilket innebär att man tog sig vidare till final där man kommer att möta Liverpool. Nu är det FA-cupen som står på schemat och nu ställs man mot ett betydligt tuffare lag än Middlesbrough.

 

Aston Villa

Gästerna har inte spelat på ett bra tag då man senast spelade 14:e januari mot Everton i ligan. Den matchen slutade 0-0 och nu väntar en tuff bortamatch mot Chelsea som verkligen såg vassa ut i tisdags.

 

Speltips

Aston Villa vann senast lagen möttes tidigare den här säsongen med 0-1, även då på Stamford Bridge. Värt att nämna är dock att Chelsea var med tio man efter 58:e minuten när Gusto tog rött kort. Här väljer jag att rikta fokus på antal skott i matchen då det är två offensiva lag som drabbar samman. Det har blivit minst 24 skott i 4 av de 5 senaste inbördes mötena och även i 5 raka möten på Stamford Bridge. När Chelsea spelat på hemmaplan denna säsong har det i snitt blivit 25 skott per match samtidigt som det blivit 25.5 skott per match när Villa spelat på bortaplan. Speltipset här blir alltså över 23.5 skott i matchen till 1.64 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.