Champions League-kvalet fortsätter och i veckan är det dags för omgång två. Matchen jag lägger fokus på är mellan Dnipro och Panathinaikos som spelar första av två matcher imorgon. Inför mötet är det gästerna som är favoriter att vinna och över två möten så tror jag att Panathinaikos kommer att ta sig vidare.

 

SC Dnipro

Dnipro hittar vi till vardags i Ukrainas högsta liga där man förra säsongen slutade på andraplats efter Shakhtar Donetsk. Man hade 21 vinster på deras 30 spelade matcher och en målskillnad på +34. Nu tar man sig an laget som slutade 2:a i den Grekiska högstaligan om att ta sig vidare till nästa omgång.

 

Panathinaikos 

Panathinaikos ledde Super League 1 ett bra tag men tappade ledningen i slutet på säsongen till AEK som blev krönade mästare i Grekland. Panathinaikos fick nöja sig med en 2:a plats som var bättre än deras placering säsongen innan. Nu har man dessutom chans att spela Champions League som man inte gjort sedan säsongen 10/11.

 

Speltips

Svårt att välja sida på förhand, men eftersom jag sett betydligt mer av Panathinaikos matcher, speciellt förra säsongen, så säger känslan att gästerna får med sig minst ett kryss till returmötet. Panathinaikos har nästan exakt samma lag som man hade förra säsongen och bör kunna få med sig ett bra resultat till returen. Speltipset blir X2 och under 3.5 mål i matchen till 1.64 hos No Account Bet.