På torsdag ska Brighton ta emot Manchester City som jagar ännu en Premier League titel. City ligger i nuläget två poäng bakom både Arsenal och Liverpool som kommer att ha spelat två matcher fler än City innan torsdagen. City som åkte ut ur Champions League lär nu vara extra taggade på att vinna både Premier League och FA-Cupen som man är i final i.

 

Brighton

Hemmalaget har 44 inspelade poäng på 32 matcher och sitter just nu på 10:e plats i tabellen. 6:e platsen kommer nog att ge en plats i Europaspel nästa säsong vilket innebär att Brighton ändå har något att spela för. Det är sex poäng upp till Newcastle och Man United som just nu har 50 poäng vardera. Men på torsdag bör Brighton inte räkna med tre poäng då ett hungrigt Manchester City kommer på besök.

 

Manchester City

Gästerna kommer till matchen med en vinst i bagaget mot Chelsea som man slog ut ur FA-Cupen i lördags. Man är nu vidare till final där man kommer att möta Manchester United för andra säsongen i rad. Så trots att det inte blir någon CL-titel för City denna säsong så har man fortfarande chans att vinna dubbeln. Man kommer att ha spelat två färre matcher än både Arsenal och Liverpool innan torsdag men det viktigaste för City blir såklart att ta samtliga poäng mot Brighton.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på hemmalaget som trivs överlägset bäst på hemmaplan där man bara förlorat tre matcher den här säsongen. Brighton snittar nästan 17 skott per match på hemmaplan och man har löst minst 10 skott i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Man har dessutom löst minst 10 skott i tre raka möten mot City på American Express Stadium och förra säsongen hade man hela 20 skott mot dom. Speltipset här blir Brighton över 9.5 skott till 1.75 hos Betinia.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.