Imorgon bjuds det på cupfinal när Chelsea och Liverpool ska göra upp om Carabao Cup pokalen på Wembley. Detta blir tredje gången lagen möts den här säsongen och senast blev det överkörning av Liverpool som vann med hela 4-1 hemma på Anfield. Nu är det dock neutral mark men jag håller ändå det skadedrabbade Liverpool som favorit.

 

Chelsea

Chelsea kommer till matchen i god form med två vinster och ett kryss mot Manchester City senast. Att spela 1-1 mot City på Etihad är bra gjort även om man hade betydligt färre boll och målchanser. Nu väntar ett Liverpool som man fick stryk av senast när man föll med hela 4-1 på Anfield och här bör man vara riktigt revanschsugna. Speciellt när man också förlorat två raka cupfinaler mot Liverpool.

 

Liverpool

Liverpool kommer även dom till matchen i god form men tre raka vinster och 10 på deras 12 senaste. Liverpool drabbas dock i nuläget av en hel del skador och i onsdags mot Luton fanns bland annat Salah, Nunez, Alisson, Jota och Jones med på skadelistan. Samtliga eventuella startspelare och det återstår ännu att se vilka som kommer vara tillgängliga och inte.

 

Speltips

Trots Liverpools långa skadelista och trots att vi ännu inte vet vilka som kommer att vara tillgängliga så har jag ändå dom som favoriter att lyfta trofén. Man har inte förlorat mot Chelsea på åtta raka matcher, slog dom senast med hela 4-1 och har vunnit de två senaste finalerna mot dom som båda spelades säsongen 21/22. Speltipset här blir att Liverpool vinner trofén till 1.60 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.