Natten till onsdag ska Minnesota Timberwolves och Phoenix Suns spela den andra matchen mot varandra i den första omgången i slutspelet i NBA. Wolves vann första matchen stort och leder därmed med 1-0 i matcher inför denna som också spelas på hemmaplan.

 

Minnesota Timberwolves

Timberwolves gjorde allt rätt i den första matchen mot Suns när man vann med stor marginal efter att matchen slutade 120-95. Nu väntar den andra matchen som också spelas på hemmaplan och här har man chans att ta en 2-0 ledning innan man beger sig till Phoenix för två raka bortamatcher. Lyckas man spela som man gjorde senast så har man väldigt goda chanser att vinna även denna.

 

Phoenix Suns

Suns fick det tufft trots att man vann samtliga tre matcher mot Wolves under den ordinarie säsongen. Det var heller inga jämna matcher mellan de två lagen utan Suns rentav körde över Wolves i alla tre matcher. Men i slutspelet när det väl gäller så fick man det tufft och Wolves tog revansch direkt. Här är det viktigt för Suns att få stopp på Anthony Edwards som tog över matchen senast, samt för Devin Booker att göra betydligt bättre ifrån sig, för annars pekar det mot att Suns åker på ännu en förlust.

 

Speltips

Här bygger jag ihop ett spel och utgår från att Kevin Durant tar tag i det ännu en gång men att man nu i alla fall inte åker på stryk. Durant är som bäst i slutspelet och i 19 av hans 20 senaste slutspelsmatcher så har han gjort minst 22 poäng. Tillsammans med det lägger jag till Suns +9.5 som har suttit i 16 av de 17 senaste inbördes mötena. Enda gången Suns förlorat med mer än det är nu i den senaste matchen. Speltipset här blir alltså Suns +9.5 och Durant över 21.5 poäng till 1.58 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.