Slutspelet i NBA är i full gång och inatt ska de regerande mästarna Denver Nuggets försöka utöka sin ledning mot Los Angeles Lakers. Nuggets vann ganska enkelt den första matchen efter en strålande insats av Nikola Jokic. Nu väntar andra matchen mellan lagen och även denna gång är det hemmaplan för Nuggets.

 

Denver Nuggets

Nuggets stod redan inför säsongen som favorit att vinna Western Conference och det gör man fortfarande nu när slutspelet är igång. Man fick Lakers i den första omgången vilket man nog var ganska nöjda med efter att man slog dom förra säsongen med 4-0 i matcher. Även denna säsongen har man vunnit tre av tre matcher mot Lakers under den ordinarie säsongen, och man vann även den första matchen mot dom under natten till söndag. Man har nu vunnit hela nio raka matcher mot Lakers och det mesta pekar mot att det blir en tionde inatt.

 

Los Angeles Lakers

Lakers kom till denna omgång som stora underdogs vilket inte var konstigt då det är de regerande mästarna man tar sig an. Förra säsongen fick man som sagt stryk i Western Conference Finals mot Nuggets då man förlorade med 4-0 i matcher. Men denna gång har nog Lakers en bättre chans att kunna slå Nuggets och ta sig vidare men man har redan efter första matchen en uppförsbacke. Nu gäller det att vinna matchen inatt för att sedan komma till hemmaplan med lika läge.

 

Speltips

Första matchen slutade 114-103 till de regerande mästarna och jag tror man gör ännu en bra match ifrån sig inatt. Jag väljer att bygga ihop ett spel här där fokuset blir på två spelare i Nuggets. Den ena är Michael Porter Jr som gjort minst två 3-poängare i 10 raka matcher mot Lakers och även i 13 av hans 15 senaste matcher. Den andra är ingen annan än Nikola Jokic som tagit minst 10 returer i 9 av hans 10 senaste matcher mot Lakers och i 13 av hans 15 senaste matcher. Speltipset här blir alltså Michael Porter Jr över 1.5 3-poängare och Nikola Jokic över 9.5 returer till 1.50 hos ComeOn.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.