Speltips

Torsdagens speltips kommer från SHL som drog igång den nya säsongen i helgen som var. I första omgången var det flera av lagen som imponera i mina ögon och speciellt Timrå IK som vann borta i Scandinavium mot ett hemmastarkt Frölunda. Det blir just Timrå IK som blir Torsdagens fokus där man nu får spela framför sina hemmafans i NHC Arena. Dagens motstånd blir bottentippade Linköpings HC som förlorade mot Örebro HK i deras premiärmatch. Vi spelar Timrå IK: Inklusive förlängning och straffläggning.

 

Formen avgör

Hemmalaget Timrå IK har haft en suverän försäsong och blev obesegrade där man vann 6 av 6 matcher. I premiären mot Frölunda fortsätta man att imponera och vann även här med 2-3 efter straffar. Inför den nya säsongen är NHL stjärnskottet Jonathan Dahlen tillbaka i Timrå tröjan. Dahlen hann redan att presentera sig i omgång 1 mot Frölunda där han gjorde en assist och 1 mål. Jag tror mycket väl att vi kommer hitta han högt upp i poängligan denna säsong.

För att vara ett lag som fick kvala om att stanna kvar i SHL mot Djurgårdens IF så ser man onekligen intressanta ut denna säsong och jag tror verkligen inte man kommer hitta Timrå IK i botten av ligan när väl säsongen är över.

Bortalaget Linköpings HC hade inte alls någon fin försäsong där man rada upp förluster och förlorade samtliga matcher. I premiären blev det likaså där man förlorade borta hos Örebro HC efter ett förlängningsavgörande. Formen är iskall och här blir det nog tufft att ta poäng mot heta Timrå IK då man också har en match på Tisdag.