Speltips

Torsdagens speltips kommer från Svenskmark och högsta ligan i fotboll Allsvenskan. På Torsdag är vi redan inne i omgång 4 där Degerfors IF äntligen får göra sin hemmapremiär på stora Valla. Den fördelen behövs nog när man tar emot ett Bajen som går som tåget i ligan och som tagit full pott. Trots fördelen av hemmaplan och den nylagda gräsplanen så tror jag inte det räcker för en seger. Vi spelar Hammarby först till 2 mål. Utgångstipset: 1-2,1-3.

 

Degerfors IF

De Rö-vitta har inte alls fått den start man önskat sig mycket kan säkert bero på att man ännu inte fått spela på hemmaplan utan haft två tuffa bortamatcher mot Djurgården och Kalmar, samt att man spela i Örebro mot Häcken där man förlora med 1-2. Tre raka förluster och 7 insläppta mål gör att man hittas på en 15e plats i ligan. Nu får man äntligen spela framför sina hemmafans i Stora Valla på den nylagda gräsplanen, men räcker det mot heta Hammarby på Torsdag?

 

Hammarby IF

Efter 3 omgångar av ligan hittas Bajen på första plats i ligan. 2-1 i premiären mot Helsingborg, 1-5 vinst borta i Sundsvall och senast 2-0 mot Mjällby. Astrit Selmani, Gustav Ludwigson, Nahir Besara och Williot Swedberg skapar en offensiv som är topp i Allsvenskan. Tre av dessa herrar har sett otroligt starka ut såhär långt och mot ett Degerfors som inte alls visat upp någon fin försvar såhär långt så känns denna offensiv ostoppbar på Torsdag.