Titelracet har nu blivit ännu mer spännande efter att Arsenal tappade poäng för andra matchen i rad när man kryssade mot West Ham i deras senaste match. På fredag så tar serieledarna sig an bottenlaget Southampton i en mycket viktig match då man nu bara har fyra poäng mer än Man City, men med en match mer spelad. Inget snack om saken om att Arsenal är stora favoriter att vinna denna match. Toppen mot botten!

 

Arsenal

Arsenal har nu tappat poäng i två raka matcher vilket innebär att Man City nu bara är fyra poäng bakom men med en match mindre spelad än Arsenal. Vinner City hängmatchen så skiljer det alltså bara en poäng mellan dom, med ett möte på Etihad mot varandra som kvarstår dessutom. Nu på fredag är det alltså otroligt viktiga poäng som står på spel för hemmalaget då man absolut inte har råd att tappa poäng igen. Men mot bottenlaget och hemmaplan så bör man lösa detta utan vidare problem.

 

Southampton

Gästerna befinner sig inför matchen på sista plats i tabellen med deras 23 inspelade poäng efter 31 matcher. Just nu ser det inte ljust ut för Southampton som inte vunnit en match sedan 4:e mars då man slog Leicester med 1-0. Man har dessutom många tuffa matcher kvar att spela då man bortsett från Arsenal har kvar att möta Newcastle, Brighton och även Liverpool. Inför denna match så är det inte mycket som talar för att Southampton tar poäng och man kommer nog vara kvar på 20:e plats även efter denna match.

 

Speltips

Arsenal kommer nog lösa detta utan vidare problem men till mitt speltips har jag valt att titta till antal utförda fouls i matchen där under 21.5 har suttit i de fem senaste inbördes mötena bland annat. Speltipset blir alltså att det blir under 21.5 fouls i matchen till 1.57 hos Expekt.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!