Även inatt har vi en toppmatch framför oss i NBA när ettan i Eastern Conference Boston Celtics tar emot tvåan Milwaukee Bucks. Det är i princip redan klart att Celtics kommer att sluta etta i East men denna match betyder så pass mycket så Bucks kommer absolut inte göra det enkelt för Celtics.

 

Boston Celtics

Hemmalaget är och fortsätter att vara det bästa laget just nu i NBA och man sitter som sagt väldigt bekvämt på förstaplatsen i Eastern Conference. Man är uppe i sex raka segrar och det mesta talar för att det blir en sjunde inatt mot Bucks. Med bara tre förluster på hemmaplan och 31 vinster har man överlägset det bästa hemmafacit och TD Garden kommer nog vilja se ett revanschsuget Celtics här efter att man förlorade stort senast mot Bucks.

 

Milwaukee Bucks

Gästerna är också i bra form inför matchen med två raka segrar och även sju på deras 10 senaste. Man har nu fått tillbaka Khris Middleton vilket är ett stort plus inför slutspurten i ordinarie säsong och inför slutspelet. Det viktiga för Bucks kommer vara att hålla truppen frisk till slutspelet, för gör man det så kommer man ha goda chanser att gå långt. Inför inatt är ännu oklart om Giannis kommer att spela då han missade förra matchen mot Suns på grund av skada.

 

Speltips

Här riktar jag fokus på Damien Lillard som varit bra på sistone och ska Bucks ha en chans inatt så gäller det att han har en bra match. Lillard har löst minst tre stycken trepoängare i 9 av hans 11 senaste matcher och även i 7 av hans 8 senaste matcher mot Celtics. Celtics släpper även till 11:e flest trepoängare från point guards den här säsongen och Lillard har löst spelet i båda matcherna mot dom den här säsongen. Speltipset här blir alltså Damien Lillard över 2.5 3-poängare till 1.58 hos Betinia.