Vi vänder blickarna mot Portugal, närmare bestämt Porto som tar emot formstarka Arsenal. Sämsta möjliga tajming för Porto att möta Arsenal som kör över det mesta just nu & är kanske till och med formstarkaste laget i hela Europa för tillfället. Jag tar fokus på en anfallare i Arsenal.

 

FC Porto

Porto ligger på en tredjeplats i ligan, där storlagen Sporting & Benfica har dragit ifrån en del. Man tog sig vidare från gruppen med Barcelona, Shakhtar & Antwerp. Kanske inte den svåraste gruppen & man åkte på förlust i båda matcherna mot Barcelona som var det riktiga testet. Ikväll tar man som sagt emot Arsenal som verkligen har fått igång sin offensiv, här tror jag Porto kommer få det tufft trots hemmaplan, där man ändå måste våga gå för ett resultat. Truppen ser okej ut där anfallaren Taremi är osäker till spel.

 

Arsenal

Arsenal inledde året med att åka ur FA-cupen mot Liverpool, men sedan dess så har man radat upp fem raka vinster i ligan, med en målskillnad på galna 21-2, varav ena vinsten var mot just Liverpool. Senaste två matcherna så har man krossat West Ham & Burnley på bortaplan med 0-6 respektive 0-5. Uttåget från FA-cupen innebär att Arsenal endast har ligan & CL att spela för. En spelare som har fått förtroendet i Gabriel Jesus skadefrånvaro är Leandro Trossard. Ganska underskattad spelare i mina ögon & det har han även visat när han får chansen. Han har gjort tre mål på tre starter. Gabriel Jesus är fortsatt skadad vilket gynnar vårt spel. Annars är truppen helt okej, där Vieira & Partey är tillbaka i full träning & kan inkluderas i truppen.

 

Speltips

Jag tror Porto kommer få det svårt med Arsenal i storform samt första gången Arsenal är förbi gruppspelet i CL på sju år. Mitt speltips blir Trossard över 1.5 skott till 1.66 hos Speedybet.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.