En skön avslutning på förra veckan när båda helgens Serie A-rekar hittade hem. Ett ännu större plus när en av dem var ett maxbet, grattis alla! Julveckan är här och jag tänker mig att vi mjukstartar den med en NHL-rek. Vi spanar in natten mot tisdagen som bjuder på ett spännande möte. Det är hemmastarka Dallas Stars som tar emot Minnesota Wild.

 

Matchen:

Två relativt formsvaga lag drabbas samman men värst är det för Dallas Stars som inför matchen är konferensens kallaste lag. Det skulle dock inte vara rättvist att nämna att de flesta av dessa förluster kommit på bortais, för på hemmais är man raka motsatsen. Dallas Stars har bara förlorat en hemmamatch under sina tio senaste.

Liknande läge är det för gästande Minnesota Wild som också för ett tag sedan hade en urstark form men som nu halkat efter. Westerns just nu bästa lag beger sig till American Airlines Center med tre raka nederlag i väskan.

Sett till tabellställningen så är det lätt att favorisera Minnesota Wild och jag tror att de flesta lägger pengarna på just bortalaget när det kommer till vinnarspel. Dock är ett vinnarspel här i princip som att singla slant, en typisk 50/50-match. Minnesota Wild ska vara det bättre laget men att spela emot Dallas Stars och deras urstarka hemmafacit är inget att rekommendera.

 

Speltips:

För mig så väger målmarknaden tyngst, speciellt när man får ett okej odds på Över 5. Utöver att det gäller NHL så har båda lagen fixat minst fem mål i många av säsongens matcher och det skulle betyda push för överspelet. Minnesota Wild snittar 6.4 M/M och Dallas Stars 5.3 M/M.

M/M: Snittmål per match.

 

Jag tror på minst fem mål här och därför spelar jag Över 5 mål i matchen till spelvärda 1.64 hos LeoVegas. Spelbolag med Kambi har spelet till högst odds.