Helgens första rek från mig blir en italiensk sådan. Vi riktar blickarna på mötet i Mapei Stadium där Sassuolo ställs mot Lecce. Här finns det spelvärde på de grönsvarta i form av ett målspel!

 

Sassuolo

Fjolsäsongens tabellelva bör räkna med en något tuffare säsong nu. Den offensiva kraften har dämpats en aning med tanke på att man tappat målkanonen Gianluca Scamacca. 23-åringen som stod för hela 16 strutar under förra säsongen och därmed blev lagets främsta spelare. Som tur är har man kvar ikonen Domenico Berardi som även han vräkte in mål förra säsongen (15 mål). Man har också tagit in några intressanta ungtuppar i laget, bland annat Ryan Flamingo och Luca Moro. Absolut inte några spelare som täcker hålet efter Scamacca men en klar förbättring.

I måndags drog man igång ligaspelet och först ut blev matchen mot Juventus. Matchen slutade med en tung förlust där slutresultatet på 3-0 till Juventus verkligen inte speglade matchbilden. Sassuolo stod för mängder av bra målchanser och det var inget snack om att man förtjänade minst ett mål.

 

Speltips

Med tanke hur bra man spelade rent spelmässigt under premiäromgången så tror jag att det lossnar nu när man tar emot Lecce. Lecce är inte bara en av de bottentippade klubbarna den här säsongen i Serie A utan man har också en sämre trupp jämfört med de grönsvarta.

Mycket talar för att Sassuolo får utdelning under lördagen. Med Berardi i spetsen ska två mål mot Lecce inte vara för mycket begärt. Lördagens speltips blir därför Sassuolo Över 1.5 mål till oddset 1.70 hos Betsson.