Imorgon väntar även två åttondelsfinaler i Champions League och här väljer jag att lägga fokus på förra årets finalister, Inter, som tar emot Atletico Madrid. Inter står på förhand som favorit att både vinna denna match men även att ta sig vidare till kvartsfinal. Och det håller jag helt klart med om då Inter varit riktigt bra denna säsong men samtidigt ska man aldrig räkna bort Atletico. Men över två möten har jag Inter som favoriter att gå vidare!

 

Inter

Förra årets finalister har fortsatt på samma spår även denna säsong då man i nuläget leder Serie A och gick obesegrade ur sin CL grupp. Nu väntar två tuffa möten mot ett Atletico Madrid som vi vet kan slå ut vilket lag som helst i Champions League. Men här håller jag Inter som favoriter att gå vidare, precis som spelbolagen också gör. Inter kommer till matchen med åtta raka vinster och har bara förlorat två matcher den här säsongen.

 

Atletico Madrid

Gästerna tog en välbehövlig vinst senast mot Las Palmas efter att man hade förlorat två raka matcher och inte vunnit på tre raka. Atletico har varit bra den här säsongen men på bortaplan har man haft det lite extra jobbigt. Man har bara vunnit tre av sina 11 senaste bortamatcher där sex av dom varit förluster dessutom. Jämför man det med sitt hemmafacit där man vunnit 17 av 19 matcher ser vi såklart en stor skillnad. Imorgon tror jag att Atleticos främsta mål kommer vara att inte förlora matchen för att sedan få spela på hemmaplan med minst ett lika läge.

 

Speltips

Här är det svårt att gå emot hemmalaget som kommer till matchen i strålande form. Jag utgår från att Inter kommer vara det spelförande laget vilket dom flesta bra lagen brukar vara mot Atletico. Dessutom tror jag att Inter kommer att gå för vinst här nu när man har hemmaplansfördel då man nog inte vill komma till returmötet i Spanien med lika läge. Ett spel som jag tror gynnas av den eventuella matchbilden är att Inter får flest hörnor som sitter i 7 av deras 8 senaste matcher och även i 8 av Atleticos 11 senaste. Speltipset här blir alltså att Inter får flest hörnor till 1.54 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.