Även imorgon har vi en kvartsfinal i Carabao Cup framför oss när Liverpool tar emot West Ham hemma på Anfield. Inget snack om saken om vilka som är klara favoriter här och efter att Liverpool “bara” kryssade mot United senast så är man nog extra sugen på en vinst här. Spännande match!

 

Liverpool

Hemmalaget lyckades inte slå ett svagt Man United i deras senaste match trots att man hade hela 34 skott mot Uniteds 6. Men man fick nöja sig med en poäng vilket såklart var en besvikelse. Nu är det dags för ännu en hemmamatch, denna gång en kvartsfinal mot West Ham där det är vinna eller försvinna som gäller. Känslan är att Liverpool kommer vilja ta revansch efter att man inte slog United senaste och jag förväntar mig att man sätter en rejäl press på West Ham redan från start.

 

West Ham

Gästerna kommer till matchen i riktigt god form med sju vinster på sina nio senaste matcher där man i sina två senaste vunnit med 2-0 och 3-0. Man slog dessutom senast ut Arsenal i åttondelen efter en stark insats på London Stadium där man vann med 3-1. West Ham har dock inte något bra facit mot Liverpool och speciellt inte på Anfield. Man har förlorat 12 av de 14 senaste matcherna mot Liverpool och de sju senaste på Anfield. 

 

Speltips

Här tror jag att hemmalaget kommer sätta rejäl press på West Ham redan från start och i bästa fall döda matchen så fort som möjligt. Liverpool har ett strålande facit mot West Ham och inte minst på Anfield och det syns tydligt i statistiken. Liverpool har haft minst 17 skott mot West Ham i 5 av de 6 senaste inbördes mötena på Anfield. Speltipset här blir Liverpool över 16.5 skott till 1.66 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.