Imorgon är det dags för semifinalerna i Europa League att spelas och jag riktar fokus på matchen mellan Roma och Bayer Leverkusen. Roma som slog ut Milan i kvartsfinalen ställs nu mot det formstarkaste laget i hela Europa. Leverkusen har ännu inte förlorat en match den här säsongen och då man redan vunnit ligan kan man nu lägga all fokus på Europa League.

 

Roma

Hemmalaget kommer till matchen i god form då man endast förlorat en av sina åtta senaste matcher. Daniele De Rossi har verkligen gjort ett bra jobb sedan han tog över som tränare och skulle han lyckas ta detta Roma till en Europa League-final vore det en stor bedrift. Men det är långt ifrån en lätt uppgift man fått när man ställs mot det formstarkaste laget i hela Europa som ännu inte förlorat en enda match den här säsongen.

 

Bayer Leverkusen

Gästerna står som stora favoriter att gå vidare till final och med all rätt. Alonsos Leverkusen har som sagt ännu inte förlorat en match den här säsongen och det gjorde man med fem matcher kvar att spela. Inför denna match har man tre raka kryss mot West Ham, Dortmund och Stuttgart senast. 

 

Speltips

Här väljer jag att bygga ihop ett spel som suttit i 7 av Leverkusens 8 senaste matcher. Första spelvalet är X2 som suttit i alla Leverkusens matcher den här säsongen, tillsammans med under 12.5 hörnor som suttit i alla Romas 48 matcher den här säsongen. Speltipset blir alltså X2 och under 12.5 hörnor i matchen till 1.53 hos Nya Expekt.