Vi börjar tyvärr veckan med uppförsbacke direkt när både gårdagens hörnspel på Millwall och nattens NHL-rek inte lyckades hitta hem. Skamligast var specialspelet på Toronto Maple Leafs, jag menar sju(!) mål och inte ett enda kom i powerplay, illa!

Vi lämnar de röda siffrorna och lägger istället all fokus på kvällens omgång i Hockeyallsvenskan!

 

Urstarka på hemmais:

Västerås är det laget i Hockeyallsvenskan som vunnit flest matcher på hemmais den här säsongen. Efter säsongens 17 hemmamatcher står man både med en urstark matchrad och målskillnad, 13-1-0-3 och 72:35. IF Björklöven, Mora IK, MoDo och BIK Karlskoga är de enda lagen som lyckades stjäla poäng borta hos Västerås.

Mikael Frycklund som är ett av lagets nyförvärv den här säsongen är verkligen en spelare att hålla ett extra öga på. 28-åringen öser nämligen in poäng för klubben och med sina 38 poäng så är han inför kvällens match tabelltvåa i Hockeyallsvenskans skytteliga.

 

Speltips:

Sett till tabellställningen så ska Västerås och Västervik vara två ganska jämna lag, dock har Västervik spelat två matcher mer. Men nu får vi komma ihåg Västerås starka hemmafacit och att Västervik haft det tungt på bortais den senaste tiden. Smålandslagets har nämligen inte vunnit en enda match på sina sex senaste bortamatcher. Detta håller inte för att plocka poäng borta hos ligans främsta hemmalag!

Spelbolagen tror stenhårt på en hemmaseger och likaså jag. Jag tror att Västerås vinner med minst 3-4 mål på sina sida och därför kommer jag att lira två singelspel ikväll. Huvudspelet blir Västerås IK Över 3 mål och extraspelet blir Västerås IK Matchvinnare (raka ettan).

 

  • Huvudspelet – 4u hos Unibet till 1.67
  • Extraspelet – 2u hos Betsson till 1.68