Imorgon tar Chelsea emot Newcastle i en av kvartsfinalerna i Carabao Cup. Chelsea har hemmaplan och står inför matchen som stora favoriter att gå vidare till semifinal. Lagen möttes för inte alltför längesen i ligan och då var det Newcastle som vann med hela 4-1 hemma på St James’ Park. Men Newcastle har haft det tufft på bortaplan och känslan är att det fortsätter även imorgon.

 

Chelsea

Hemmalaget slog Sheffield i deras senaste match med 2-0 efter att ha förlorat mot Everton i matchen innan med 2-0. Formen har varit lite fram och tillbaka för Chelsea och inför matchen har man förlorat tre av sina fem senaste varav en var mot just Newcastle. Men nu med hemmaplan mot ett svagt bortalag så bör man kunna ta sig vidare.

 

Newcastle

Newcastle fick äntligen vinna efter tre raka förluster mot Everton, Tottenham och Milan. Man slog Fulham på hemmaplan med 3-0 efter att Jimenez drog på sig ett direkt rött kort i minut 22. Skönt för deras del men det hade nog inte blivit lika lätt ifall att Fulham inte hade spelat med tio man i 70 minuter. Nu är det dags för en bortamatch och som vi vet så har Newcastle inte varit starka på bortaplan denna säsong. Man har inte vunnit på fem raka bortamatcher och har bara en vinst på deras åtta senaste bortamatcher.

 

Speltips

Här tror jag hemmalaget kommer att ta vara på att man spelar på hemmaborg och verkligen gå för vinst redan från start. Newcastle har som sagt varit svaga på bortaplan denna säsong och det syns tydligt i statistiken också. Man har i snitt slätt till 17 skott på 14 bortamatcher denna säsong samtidigt som Chelsea snittar 15 skott per match på 12 hemmamatcher. Speltipset här blir Chelsea över 13.5 skott i matchen till 1.55 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.